Welke soorten yoga zijn er allemaal? Ontdek Het Hier

soorten yoga

Het doet me deugt om te ontdekken dat steeds meer mensen beginnen met het beoefenen van yoga. Dit komt omdat het beoefenen van yoga zeer veel voordelen met zich meebrengt. Zo zitten de mensen die aan yoga doen veel lekkerder in hun vel ten opzichte van de mensen die het niet doen. In dit artikel wil ik je iets leren over de verschillende soorten yoga die er allemaal bestaan. Laten we dus maar snel beginnen.

Hieronder worden alle yoga soorten één voor één uiteengezet.

Ananda yoga

Deze vorm van yoga is vooral bedoeld om energie van je lichaam naar je hoofd te brengen. Deze vorm van yoga kan je dan ook het beste uitvoeren voordat je aan een meditatie gaat beginnen.

Anusara yoga

Deze vorm van yoga richt zich voornamelijk op het openen van je hart. Dit wordt gedaan met vrij complexe oefeningen die voor sommige beoefenaars best lastig kunnen zijn. Dit is ook een vrij nieuwe vorm van yoga, hij is namelijk ontwikkeld in het jaar 1997.

Ashtanga yoga

Deze vorm van yoga is zeer complex om uit te voeren. Ik raad je daarom aan om niet met deze vorm van yoga te beginnen. Als je er aan wil beginnen, is het belangrijk dat je een ervaren leraar in de arm neemt die je kan helpen.

De oefeningen gaan erom dat je op een gecontroleerde manier ademhaalt en je lichaam op de juiste manier beweegt.
Bikram yoga

Deze vorm van yoga is uitstekend om spieren te kweken en om gewicht te verliezen. Daarom raad ik deze vorm van yoga ook aan mensen aan die graag meer spieren willen hebben.

Deze vorm van yoga is ontwikkeld door een olympiër die aan gewichtheffen deed. Ook voer je deze vorm van yoga uit in een optimale temperatuur die ervoor zorgt dat je spieren en lichaam nog flexibeler worden. Dit alles zorgt ervoor dat dit een leuke vorm van yoga is.

Hatha yoga

Dit is de makkelijkste vorm van yoga om te leren. Daarom raad ik iedereen die er pas mee begint aan om met deze soort te beginnen.

Alle andere soorten yoga stammen af van deze ene soort. De oefeningen die je uit moet voeren bij deze vorm van yoga, zijn erg makkelijk.

Integral yoga

Deze vorm van yoga draait puur en alleen om mediteren, ademhalen en bepaalde houdingen die je aan moet nemen.

Als je ook al wat aan mediteren doet, is deze vorm van yoga ideaal om te beoefenen.

Ikzelf vind dit een prettige vorm van yoga om te beoefenen. Dit komt omdat ik erg van mediteren hou en deze yoga dat mooi combineert.

ISHTA

Deze vorm van yoga is erg populair in de Verenigde Staten.

Bij deze soort yoga draait alles erom om bepaalde energie stromingen in je lichaam te openen en op een goede manier te gebruiken.

Deze energie stromingen worden door oefeningen en houdingen veranderd.

Jivamukti yoga

Deze vorm van yoga is meer een levensstijl dan een yoga. Het draait er bij deze vorm van yoga vooral om dat je vegetariër wordt en een liefde hebt voor ej god.

Ook zal je bij deze soort bepaalde houdingen en oefeningen uit moeten vormen.

Ook wordt er veel aandacht besteed aan je ademhaling.

Kali Ray TRiYoga

Bij deze vorm van yoga is het belangrijk dat je als het ware gaat dansen. Hierdoor komt je namelijk dichte bij jezelf. Tevens zorgt het dansen ervoor dat je lekker energiek bezig bent.
Kripalu

Deze vorm zal je helpen om nog dichter bij jezelf te komen. Dit wordt gerealiseerd door bepaalde houdingen aan te nemen en door goed op je ademhaling te letten.

Ook zal je bij deze soort veel moeten mediteren.

Kundalini

Deze soort yoga zorgt ervoor dat je alle energie in je ruggenwervel opspaart en goed ken gebruiken.

Dit wordt gedaan door het aannemen van bepaalde houdingen en het uitvoeren van bepaalde oefeningen.

Ikzelf vind dit een erg fijne soort om uit te voeren. Dit komt omdat ik vrij vaak last heb van mijn rug. Deze vorm helpt me om ervan af te komen.

Power yoga

Deze vorm van yoga is voornamelijk populair in de Verenigde Staten. Deze vorm van yoga zorgt ervoor dat je steeds sterker wordt en dat je ook flexibeler wordt.
Als je wel houdt van een soort workout, is deze vorm van yoga echt iets voor jou.

Restorative Yoga

Deze vorm van yoga is voornamelijk bedoeld om lekker te ontspannen. Je moet bij deze vorm van ook vrij vaak zeer lang op matten of op de grond liggen.

Ikzelf vind dit altijd een prima oefening om uit te voeren. Dit komt juist vanwege het feit dat je je bij deze vorm lekker kan ontspannen van alle dagelijkse sleur.

Sivananda yoga

Deze vorm van yoga schenkt ook zeer veel aandacht aan het uitvoeren van bepaalde oefeningen en je ademhaling.

Svaroopa yoga

Deze vorm van yoga wordt door veel beginners als zeer prettig ervaren. Dat komt omdat je bij deze vorm begint met het uitvoeren van oefeningen in een stoel.

Als je steeds beter wordt in deze vorm van yoga, zal je uiteindelijk ook oefeningen en houding uitvoeren op de grond of op een matje.

Viniyoga

Deze vorm van yoga wordt vaak uitgevoerd door mensen die moeten herstellen van een zwaar ongeluk.

Deze soort helpt je daar perfect bij, omdat de oefeningen die je uitvoert lekker makkelijk zijn om uit te voeren.

Vinyasa

Deze vorm richt zich voornamelijk op je ademhaling en je beweging.

Beginners vinden deze vorm erg lekker om uit te voeren, omdat het lekker makkelijk is.

Tevens zorgen deze oefeningen ervoor dat je je lekker kan ontspannen.

Ik hoop dat je nu een beter beeld hebt over de verschillende soorten yoga die er allemaal zijn.

Lees meer artikelen over yoga

Ontdek alles over nog meer yoga artikelen.

In dit artikel ontdek je een paar oefeningen die je lekker in je eigen thuisomgeving uit kan voeren. Ik weet bijna zeker dat er een paar oefeningen tussen zitten waar je nog niet aan had gedacht. Veel leesplezier.

Als je graag je mediatie wilt combineren met een yoga sessie, moet je dit artikeltje zeker even lezen. In het artikel zet ik namelijk uiteen hoe je dit moet doen.

Iyengar yoga is een zeer bijzondere manier van het beoefenen van yoga en ik weet zeker dat je er wat aan zal hebben.