Verschillende Tekenen Van Stress: Dit Zijn Ze. Herken Je Er Een Paar?

tekenen stress

Helaas hebben steeds meer mensen last van stress. Ik geloof erin dat het op de lange termijn veel beter is om ervoor te zorgen dat je geen stress hebt. Daarom heb ik dit artikel geschreven over de verschillende tekenen van stress. Ik hoop dat je de verschillende tekenen bij jezelf kan herkennen om zo stress voor te zijn. Laten we maar meteen beginnen.

Hieronder worden de verschillende tekenen van stress één voor één uiteengezet.

Je vergeet steeds meer

Wanneer we ons gestrest voelen komt het voor dat we steeds minder kunnen onthouden. Ik hoor vaak van mensen dat dit zorgt dat ze nog meer last krijgen van stress, omdat ze moeten denken aan alle dingen die ze vergeten. Het enige wat ik je aan kan raden tegen dit verschijnsel is het bijhouden van een agenda. Hier staan namelijk alle belangrijke dingen in die je moet onthouden.

Je haren vallen uit

Dit zal je meestal pas merken op het moment dat je al niet meer gestrest bent. Wanneer je ineens veel meer haren verliest dan normaal kan dit een teken zijn dat je in het verleden zeer gestrest bent geweest. De oorzaak van het haarverlies zijn bepaalde stoffen in je lichaam. Deze stoffen worden door je lichaam afgegeven op het moment dat je last hebt van stress.

Je grijpt meer naar de fles

Omdat je je spanning van je af wilt zetten, zal je merken dat je ineens meer gaat drinken dan normaal. Dit komt omdat de alcohol een uitstekende manier biedt om de ellende en de spanning even te vergeten.

Wel zit er een groot gevaar aan het drinken van veel alcohol. Ten eerste loop je de kans om alcohollist te worden. Ook is de alcohol, zeker als je sterke drank drinkt, funest voor je lichaam. Daarom raad ik je aan om meteen hulp te vragen wanneer je meer gaat drinken dan je normaal doet.
Je slaapt minder goed

Dit teken van stress kennen we allemaal wel. Wanneer we ons gestrest voelen of spanning in ons leven ervaren, zullen we hierover gaan piekeren. Helaas gaat dit piekeren ook door als we in bed liggen.

Het enige wat ik je kan aanraden is om zo snel mogelijk te stoppen met piekeren en gewoon gaan slapen, Ik weet dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan.

Ook zal een slechte nachtrust bijdragen aan nog meer stress. Dit komt omdat ons lichaam tijdens onze slaap hersteld van een zware dag werken. Ook worden bepaalde stoffen uit het lichaam gehaald die voor een slecht humeur kunnen zorgen. Hier vind je nog een handig artikel met informatie over de verschillende tekenen van stress

Je gaat je steeds minder goed voelen

Je zal merken dat je ineens veel sneller ziek bent dan normaal. Dit komt omdat stress ook je weerstand aantast. Dit is erg vervelend omdat je meestal nog meer gestrest raakt van de ziekte die je oploopt.
Het enige wat ik je aankan raden is door goed op je gezondheid te letten. Ook is het belangrijk dat je goed op je voeding let. Zo kan een appel ervoor zorgen dat je minder vatbaar bent voor ziektes. Ook moet je ervoor zorgen dat je voldoende groentes op je menu hebt staan. Deze bevatten namelijk net als het fruit vitamines en mineralen die ervoor zorgen dat je minder snel ziek wordt.

Je hebt veel minder zin om dingen te ondernemen

Een ander teken van stress is het feit dat je veel minder zin hebt om dingen te ondernemen. Dit is een groot gevaar omdat dit een voorteken van een depressie kan zijn. Als je merk dat je ineens veel minder zin hebt om dingen te gaan doen, raad ik je aan om hier snel verandering in te brengen. Dit kan je doen door elke dag iets te doen. Ook al is het zo klein als het maken van een wandelingetje. Het maakt niet zo zeer uit wat je gaat doen, zolang als je maar iets doet.

Je krijgt last van je spieren

Een van de dingen die stress met je doet, is het aanspannen van je spieren. Dit doet je lichaam omdat stress er namelijk voor moet zorgen dat je kan vechten of vluchten. Een van de voorbereidingen hierop is het aanspannen van je spieren. Als je echter lang last hebt van stress, kan het gebeuren dat je spieren de afvalstoffen niet meer opruimen.

Hierdoor hopen ze op in je lichaam en zullen ze uiteindelijk zorgen voor spierpijn.

Een manier om ervoor te zorgen dat je minder snel last krijgt van spierpijn is ervoor te zorgen dat je spieren worden gemasseerd. Door een massage worden alle afvalstoffen uit je spieren gehaald. Daarom raad ik je aan om ervoor te zorgen dat je tenminste één keer in de maand een lekkere massage krijgt.
Je ziet ineens meer pukkels op je gezicht

Een van de uitwerkingen die je stoffen van stress op je lichaam hebben is het ontstaan van pukkels en puisten. Dit is erg vervelend omdat je minder zelfverzekerd wordt van deze pukkels en puisten.

Een manier om ervoor te zorgen dat je minder snel last krijgt van pukkels en puisten is door je gezicht elke dag grondig te wassen. Hierdoor zorg je ervoor dat je poriën niet verstopt raken.

Je bent sneller geprikkeld

Als je last hebt van stress zal je merken dat je ineens vele sneller boos wordt dan normaal. Dit komt omdat je lichaam wil dat je gaat vechten, in dit geval tegen mensen ingaat. Ikzelf schrik altijd van mezelf als ik ineens merk dat ik sneller boos wordt op andere.

Het enige wat ik je aan kan raden is om voortaan eerst even rustig tot tien te tellen voordat je ergens op reageert. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je niet boos wordt.

Ik hoop dat je dankzij dit artikel een beter beeld hebt van de verschillende tekenen van stress. Ook hoop ik dat je een paar handige manieren hebt gevonden om deze tekenen te bestrijden.

Lees nog meer artikelen over stress

Hieronder vind je nog een paar leuke artikelen om te lezen.

In dit artikel lees je alles over de lichamelijke klachten die komen kijken bij stress. Ik hoop dat je wat aan de informatie in dit artikel hebt.

Als je van de stress af wilt komen, moet je dit artikel even goed doorlezen.

Als je last hebt van stressvolle situaties op het werk, moet je dit artikel even goed doorlezen. In het artikel kom ik namelijk met een paar tips die je kunnen helpen ervan af te komen.

Als je denkt dat stress alleen maar negatieve gevolgen heeft, heb je het mis. Zo bestaat er namelijk ook iets als positieve stress die we allemaal wel eens ervaren. In dit artikel lees je er alles over.

Als je wilt weten wat stress nou precies is, moet je dit artikel zeker even lezen.