Stress Symptomen Bij Vrouwen: Ze Worden In Dit Artikel Omschreven

stress symptomen vrouwen

Ook vrouwen kunnen last krijgen van stress. In dit artikel geef ik een paar symptomen waarin je kan herkennen of je last hebt van stress. Dit artikel schrijf ik omdat ik erin geloof dat voorkomen altijd nog beter is dan genezen. Zeker wanneer het op chronische stress aankomt, gaat voorkomen is beter dan genezen al helemaal op. Ik hoop dat je dankzij dit artikel er sneller achter komt of je last hebt van stress of niet. Indien je concludeert dat je inderdaad last hebt van stress, is het verstandig om te gaan zoeken naar passende oplossingen.

Hieronder worden de verschillende symptomen één voor één uiteengezet.

Je krijgt last van je rug

Het kan voorkomen dat je last krijgt van je rug op het moment dat je gestrest bent. Dit komt omdat je lichaam bepaalde stoffen afgeeft aan je bloed wanneer je gestrest bent. Deze stoffen zorgen ervoor dat je je spieren aanspant. Wanneer je spieren echter te lang aangespannen zijn, kunnen ze de afvalstoffen niet kwijt raken. In dat geval kan je last krijgen van je spieren. Meestal gebeurt dit in je onderrug, maar het is ook mogelijk dat dit in je armen en schouders gebeurt.

Je kan last krijgen van acne

Als je ineens meer pukkels en puisten krijgt kan dit een teken van stress zijn. Ook hierbij spelen hormonen een belangrijke rol in het ontstaan van deze puisten. Zoals hierboven al is omschreven, geeft je lichaam bepaalde stoffen af aan je bloed wanneer je gestrest bent. De aanwezigheid van deze stoffen kan voor een hormonale schommeling zorgen. Hierdoor kan je ineens heel anders op bepaalde dingen reageren, zoals eten.
Haarverlies

Dit verschijnsel vindt meestal pas drie tot zes maanden na een stressvolle situatie plaats. Je zal dan ineens veel meer haren op je borstel en in de afvoer vinden dan voorheen. Dit komt omdat de aanwezigheid van bepaalde stoffen in je lichaam ervoor zorgt dat je je haren kwijtraakt. Veel artsen raden je aan om in dit geval nog beter op je dieet te letten dan voorheen. Het is namelijk erg belangrijk dat je gevarieerd eet.

Last van je maag

Als je ineens meer en vaker last hebt van je maag kan dit een teken van stress en spanning zijn. Wanneer je gestrest bent maakt je maag namelijk meer maagzuur aan. Dit zuur zal zich ophopen in je maag wat voor een vervelend gevoel zal zorgen. Wanneer je last krijgt van brandend maagzuur, kan een lekker glas melk helpen. Ook is het verstandig om flink wat water te drinken. Water zorgt er namelijk voor dat je het zuur in je maag verdunt. Hierdoor zal je er minder last van hebben.

Je vergeet steeds meer

Als je merkt dat je ineens veel minder kan onthouden dan voorheen, kan dit een teken zijn van stress. Omdat je tijdens een periode van veel spanningen veel gaat piekeren, geef je je hersens amper de tijd om informatie op te slaan. Dit zorgt ervoor dat je geheugen achteruit gaat. Veel mensen raken nog meer gestrest wanneer ze doorkrijgen dat ze minder kunnen onthouden. Hierdoor zullen de symptomen van stress alleen maar erger worden. Mijn tip is dan ook om het verschijnsel te accepteren en ervan uit te gaan dat het vanzelf wel over zal gaan. Ook kan een goede nachtrust bijdragen aan een beter geheugen.

Je kan je tanden beschadigen

Dit was voor mij ook een verrassing toen ik het voor de eerste keer hoorden. Het schijnt zo te zijn dat je je tanden kan beschadigen wanneer je last hebt van stress. Dit gaat als volgt in zijn werk. Wanneer je slaapt en last hebt van stress, kan je je tanden langs mekaar heen schuren. Hierdoor schuur je er als het ware een laagje vanaf. Als je lange tijd last hebt van stress, zal je een groot deel van je tanden afschuren. Ook kan dit ervoor zorgen dat je pijn krijgt aan je tanden.
Je gaat meer drinken

Ook dit is een bekend verschijnsel van stress bij vrouwen. Wanneer je last hebt van stress zoek je vaak een manier om er even niet aan te hoeven denken. Hierdoor zal je helaas vaker naar de fles grijpen dan je zou willen. Dit kan op de lange termijn vervelende gevolgen hebben. Zo is alcohol niet echt goed voor je lichaam. Ook kan het voorkomen dat je een verslaving opbouwt voor de alcohol. Wanneer dit het geval is, is het heel moeilijk om van de stress af te komen. Dit komt omdat je bij elke tegenslag helaas naar de fles moet grijpen om de ellende te vergeten.

Je motivatie gaat achteruit

Je zal merken dat je ineens veel minder gemotiveerd bent om bepaalde dingen te doen wanneer je gestrest bent. Hierdoor zal je minder dingen voor elkaar krijgen, wat meestal voor nog meer stress zal zorgen. Daarom is het ook erg moeilijk om van de stress af te komen op het moment dat je weinig motivatie hebt. Daarom raad ik je aan om ervoor te zorgen dat je elke dag iets te doen hebt. Hierdoor krijg je toch het gevoel dat je nuttig bezig bent. Ook zal je merken dat je hierdoor mee gemotiveerd bent om andere dingen te gaan doen.

Je gezondheid gaat achteruit

Stress heeft een sterke invloed op je immuunsysteem. Hierdoor is de kans groot dat je ziek gaat worden wanneer je gestrest bent. Daarom raad ik je aan om ervoor te zorgen dat je in elk geval goed en gezond eet wanneer je last hebt van stress. Dit zorgt ervoor dat je tenminste alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat je gezondheid vooruit gaat.
Je slaapt minder goed

Omdat je erg veel kan gaan piekeren wanneer je gestrest bent, kan het voorkomen dat je minder slaapt. Dit is zeer vervelend omdat een goede nachtrust erg belangrijk voor je gemoedstoestand is. Ook draagt een goede nachtrust bij aan een minder stress. Het kan daarom voorkomen dat je nog gestrester raakt wanneer je steeds minder gaat slapen. Ik raad je dan ook aan om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk gaat piekeren in je bed.

Ik hoop dat je nu een beter beeld hebt van de stress symptomen bij vrouwen. Ook hoop ik dat je wat hebt aan de paar oplossingen die ik hierboven heb geschetst.

Lees nog meer artikelen over stress

Hieronder lees je nog een paar leuke artikelen.

Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je stress en spanningen kan voorkomen. Ik kan je verzekeren dat de tips ook echt helpen.

Als je dit artikel grondig door hebt genomen weet je wat stress nou eigenlijk precies doet met je lichaam. Ik kan je vertellen dat het je zal verbazen.

Als je denkt dat je als gevolg van teveel stress last hebt gekregen van buikpijn, kan je dit artikel lezen om te kijken of dat ook zo is.

Denk je dat je last begint te krijgen van stress en wil je er iets over weten? Dan moet je dit artikel zeker even goed doorlezen.

In dit artikel ontdek je de lichamelijke klachten die horen bij stress. Ontdek ze allemaal.