Misselijk Door Stress: Hoe Ontstaat Het En Hoe Kom Je Ervan Af?

misselijk door stress

Een van de verschijnselen van stress, is een misselijk gevoel. Dit is natuurlijk een erg vervelend gevoel en je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf. In dit artikel geef ik je eerst een korte uiteenzetting over hoe het misselijke gevoel ontstaat. Vervolgens geef ik je een paar handige tips om van het misselijke gevoel af te komen. In dit artikel omschrijf ik een misselijk gevoel als brandend maagzuur. Laten we maar meteen beginnen.

Zoals hierboven al is omschreven, begin ik dit artikel met een korte uiteenzetting over het ontstaan van een misselijk gevoel door stress.

Hoe ontstaat het misselijke gevoel door stress?

Hoe ontstaat het

Wanneer je gestrest bent, maakt je lichaam allemaal stoffen aan. De bedoeling van deze stoffen is om ervoor te zorgen dat je lichaam zich klaarmaakt om te vechten of te vluchten. Dit verschijnsel was erg handig toen we als mensen nog in grotten loofde, maar is vandaag de dag juist erg vervelend.
Wanneer je last hebt van stress zal je maag meer maagzuur aanmaken. Dit zorgt ervoor dat je een misselijk gevoel krijgt. Ook kan het ervoor zorgen dat je last krijgt van brandend maagzuur.

Ik hoop dat je nu een beter beeld hebt van het ontstaan van brandend maagzuur als gevolg van stress. In de rest van dit artikel geef ik je handige tips om ervoor te zorgen dat je er snel vanaf komt.

Hoe kom je van het gevoel af?

Hoe kom je ervan af

Drink water

Als je water drinkt zal dit ervoor zorgen dat het zuur in je maag verdunt. Hierdoor zal je er minder last van hebben. Het drinken van water helpt vooral bij brandend maagzuur. Het is belangrijk dat je alleen water drinkt. Hiermee bedoel ik dat je het niet moet mengen met een sapje.

Drink melk

Net als water heeft het drinken van melk een positief effect op een misselijk gevoel. Dit komt omdat de melk het zuur in je maag neutraliseert. Ik raad je aan om een flink glas melk te drinken wanneer je deze truc wilt gebruiken om van brandend maagzuur af te komen.

Zorg ervoor dat je borst hoger is dan je maag

Dit is een zeer gemakkelijke manier om van brandend maagzuur af te komen. Veel mensen krijgen namelijk last van hun maag wanneer ze in bed liggen. Dit komt omdat je borst nu niet meer boven je maag zit. Hierdoor kan het maagzuur als het ware makkelijke de weg naar je slokdarm vinden. Een makkelijke manier om ervoor te zorgen dat je borst hoger is dan je maag, is door ervoor te zorgen dat je borst hoger ligt. Er bestaat bedden die namelijk in hoogte verstelbaar zijn. Ik raad je dan ook aan om ervoor te zorgen dat je over een bed beschikt wat je in hoogte kan verstellen.
Zorg ervoor dat je kleine porties eet

Wanneer je kleine porties eet, heeft je lichaam veel minder moeite met het verteren van het eten. Dit zorgt ervoor dat je veel minder last kan krijgen van maagzuur. Daarom raad ik je aan om ervoor te zorgen dat je je maaltijd opdeelt in kleinere porties. Hierdoor zal je toch alles binnenkrijgen, maar zorg je ervoor dat het makkelijk te verteren is.

Let op pittig eten

Wanneer je veel pittig eten eet, vergroot je hiermee de kans op het ontstaan van brandend maagzuur en dus een misselijk gevoel. Daarom raad ik je aan om ervoor te zorgen dat je eten niet heel pittig is.

Maak gebruik van munt

Wanneer je na het eten muntbladeren warm maakt of er thee van maakt, kan dit helpen tegen brandend maagzuur. Ik raad je aan om na het eten verse muntthee te maken, Hierdoor krijg je namelijk al het goede van de bladeren binnen.

Drink kokoswater

Kokoswater is een perfecte manier om van brandend maagzuur af te komen. Je moet er echter veel meer van drinken dan melk. Over het algemeen werkt het pas tegen maagzuur wanneer je er ongeveer 5-7 glazen van drinkt. Ook vinden veel mensen kokoswater niet zo lekker. Ik ben er één van. Daarom gaat mijn voorkeur uit naar een lekker glas melk.

Drink een kopje kamillethee

Kamillethee is een uitstekende manier om van maagpijn af te komen. Dit komt omdat er in de thee stoffen zitten die je maag weer rustig maken. Daarom raad ik je aan om tenminste 1-2 koppen kamillethee te drinken wanneer je last hebt van brandend maagzuur. Ook zorgt het drinken van deze thee voor een goede nachtrust. Ook  niet onbelangrijk.
Eet amandelen

Amandelen zijn een uitstekende manier om van brandend maagzuur af te komen. Daarom raad ik je aan om er na het eten een paar van te eten. Ook zitten in deze amandelen allemaal goede vetten. Deze dragen bij aan een gezond lichaam. Duidelijk een win-win situatie.

Maak gebruik van bakpoeder

Bakpoeder is ook een uitstekende manier om van een misselijke gevoel af te komen. Dit komt omdat bakpoeder er, net als water en melk, voor zorgt dat je het maagzuur neutraliseert. Het is wel belangrijk dat je niet meer dan één theelepel neemt van bakpoeder. Ook mag je deze manier niet langer dan één week gebruiken. Dit komt omdat er namelijk er veel zout in verwerkt zit. Een teveel aan zout is namelijk niet gezond.

Ook hoop dat je nu een beter beeld hebt hoe je van een misselijk gevoel als gevolg van stress afkomt.

Lees nog meer artikelen over stress

Hieronder lees je nog een paar handige artikelen van deze site om je te helpen bij stress en spanningen.

In dit korte maar zeer duidelijke artikel lees je een paar handige ontspanningsoefeningen die je van de spanningen af kunnen helpen. Ik weet zeker dat ze je zullen helpen.

Wat zijn de gevolgen van stress? Hier lees je ze allemaal.

Dankzij dit artikel kan je aan je vrouw herkennen of ze last heeft van stress of niet.

Als je wilt weten hoe je stress op de juiste manier moet voorkomen, kan je dit artikel even goed doorlezen. Ik weet zeker dat je er wat aanhebt.

In dit artikel lees je precies wat stress allemaal doet met je lichaam. Ik hoop dat je na het leven van het artikel er een duidelijk antwoord op hebt gekregen.