Over

Over Mij

Welkom op mijn “Over mij” pagina.

Nu weet ik dat deze pagina zegt dat hij iets meer over mij zal vertellen, maar eigenlijk wil ik je op deze pagina meer vertellen over wat deze website voor jou kan betekenen.

Waarschijnlijk is de kans heel groot dat je in de dagelijkse leven stress ervaart en hier een oplossing voor zoekt? Als dit het geval is, kan je jezelf heel gelukkig prijzen. Deze website biedt je niet alleen informatie over stress en de verschillende verschijnselen hiervan, maar biedt hier ook concrete oplossingen voor.

Naar mijn mening zijn yoga en meditatie twee uitstekende manieren om ervoor te zorgen dat je je minder gestrest voelt, en als je op deze site uit bent gekomen is dat waarschijnlijk waar je naar opzoek bent.

Deze site is opgedeeld in drie delen te weten:

Stress

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om stressverschijnselen te herkennen en meer informatie te vinden over de verschillende soorten stress die er zijn.

Meditatie

Hier vind je alle informatie over mediteren om zo je gedachten op nul te zetten en hier in het nu te leven. Een uitstekende manier om na een lange werkdag ervoor te zorgen dat je alle spanning van je afzet.

Yoga

Yoga is naar mijn mening ook een uitstekende manier om minder stressvol in het leven te staan. Daarom vind je onder deze sectie meer dan genoeg informatie en oefeningen over yoga en toebehoren.

Om ervoor te zorgen dat deze website vol staat met allemaal handige artikelen over de hierboven genoemde onderwerpen, doe ik mijn best om wekelijks tussen de drie en vier artikelen te schrijven en deze op de site te plaatsen.

Ik hoop dat je op deze website alle informatie vind die je zoekt.

Nu duidelijk is waarom je deze site moet lezen en wat hij je te bieden heeft is het tijd om je iets meer over mijzelf te vertellen en waarom ik deze website eigenlijk ben begonnen.

In Nederland is stress en zeker werkstress beroepsziekte nummer één!

Ik vind het jammer dat er weinig goede websites zijn die dit onderwerp goed aansnijden. Veel van deze sites schetsen alleen het probleem en gaan helaas niet al te diep in op mogelijke oplossingen voor dit probleem, een gemiste kans.

Ik probeer de go-to place te worden als het erom gaat om een stuk rustiger in het leven en in je werkleven te staan door niet alleen de beschrijvende rol op me te nemen, maar ook duidelijke en concrete oplossingen te bieden voor dit probleem. Hoe ik van plan ben om dit aan te pakken is hierboven al uitvoerig aan bod gekomen.

Nu volgt iets meer informatie over mij als persoon.

Ja, ook ik ben wel eens getrest en voel me soms iets minder goed dan normaal. Bij mij komt dit voornamelijk door het feit dat ik moeilijk met mensen samen kan werken, maar helaas vraagt het dagelijkse leven van iedereen, en dus ook van mij, dat we samen kunnen werken met mensen.

Mijn valkuil zit erin dat ik, wanneer ik naar mijn gevoel doorheb dat mensen niets om mijn ideeën/visies geven, ik me helemaal opvreet over de oorzaak hiervan en vooral waarom mijn groepsgenoten niet te overtuigen zijn van mijn gelijk.

Wanneer dit gebeurt loop ik vaak te piekeren over deze situatie en verspil hier dan veel onnodige energie aan die beter aan andere zaken besteed kan worden.

Persoonlijk heb ik gemerkt dat wanneer ik een blokje om ga op de momenten dat ik me op zit te vreten over een of andere kwestie, ik bij terugkomst een stuk lekkerder in mijn vel zit. Mede om die reden ben ik geïnteresseerd geraakt in manieren om stress te verlichten.

Zodoende kwam ik erachter dat “een blokje om gaan” ook een manier is om spanning in je lichaam te verminderen en wilde ik meer manieren leren kennen die me hierbij kunnen helpen.

De informatie die ik heb verzameld wil ik via deze site met je delen om hopelijk ook bij jou spanning weg te nemen. Eén tip heb je in elk geval al cadeau gekregen, namelijk een blokje omgaan na een lange dag werken of gewoon wanneer je de behoefde voelt om je hoofd leeg te maken. Tevens is dit natuurlijk ook een zeer gezonde bezigheid.

Hoe dan ook ik hoop dat ik je met deze site kan helpen met het verminderen van spanning in je lichaam.

Disclamer:

Ik ben geen professional op het gebied van stress, yoga, mediteren en een burn out. De informatie die op deze website te vinden is, is een collectie van alle informatie die ik heb gevonden op het internet. Ik probeer naar zoveel mogelijk bronnen te verwijzen. Ik kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor onjuiste of mogelijk verouderde informatie.