Wat Is Transcendente Meditatie En Hoe Voer Je Hem Uit?

wat is transcendente meditatie

Dit artikel is geschreven voor de mensen die net beginnen met het beoefenen van een transcendente meditatie. Ik ben erg blij om te lezen en te horen dat steeds meer mensen deze vorm van mediteren ontdekken en gaat beoefenen. Echter heb ik het idee dat niet iedereen precies weet hoe je deze vorm van mediteren uit moet voeren. Daarom heb ik dit artikel geschreven waarin ik uitleg hoe je hem uit moet voeren. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Laten we maar gauw beginnen.

Wat is een transcendente meditatie?

Wat is een transcendente meditatie

Een transcendente meditatie is een vorm van mediteren die heel makkelijk is om uit te voeren. De bedoeling van deze meditatie is om ervoor te zorgen dat je je  gedachten even helemaal op nul kan zetten.

In deze video krijg je een korte maar duidelijke uitleg over wat de transcendente meditatie precies is.

Dit zorgt ervoor dat je je even helemaal kan ontspannen.

Ikzelf vind het namelijk erg fijn om deze meditatie in de avond uit te voeren voordat ik ga slapen. Op die manier kan ik namelijk de dag even helemaal verwerken en afsluiten. Ook zorgt dit ervoor dat ik niet lig te piekeren in mijn bed.

Ik hoop dat je nu een duidelijk beeld hebt over wat een transcendente meditatie precies is en waarom je hem uit moet voeren.

Nu zal ik je haarfijn uitleggen hoe je deze meditatie uit moet voeren.

Hoe voer je deze meditatie uit?

Hoe voer je deze meditatie uit

Nu je een duidelijk beeld hebt wat de voordelen van deze meditatie zijn, is het belangrijk om te kijken naar hoe je hem uit moet voeren.

Ten eerste is het heel belangrijk dat je deze meditatie uitvoert in een ruimte waar je niet gestoord kan worden. Ook is het slim om je telefoon op stil te zetten. Dit zorgt ervoor dat je namelijk niet gebeld kan worden.

Als je deze ruimte eenmaal hebt gevonden, is het belangrijk dat je in een makkelijke houding gaat zitten. Dit kan in een stoel, maar ook in de lotushouding. Persoonlijk raad ik beginners aan om te beginnen in een stoel. Dit komt omdat de lotushouding best lastig is om uit te voeren.
Als je een makkelijke houding aan hebt genomen, is het belangrijk dat je je rug recht houdt en je handen op je schoot plaatst.

Als dit allemaal gelukt is, kan je je ogen sluiten en langzaam door je neus in en uit ademen.

Het is belangrijk dat je al je aandacht nu op je ademhaling legt. Op die manier kom je namelijk volledig tot rust en kan je je helemaal ontspannen.

Je zal merken dat het ongeveer tien minuten duurt voordat je je helemaal kan ontspannen.

Dit zorgt er ook voor dat je deze meditatie dan ook minimaal tien minuten uit moet voeren voordat je de effecten gaat merken.

Dit brengt mij bij het volgende punt, namelijk hoe lang moet je de meditatie uitvoeren?

Dit verschilt heel erg per persoon. Sommige mensen geven aan dat ze de meditatie niet langer dan 15 minuten uit kunnen voeren en andere geven aan dat ze soms één uur mediteren.

Het is vooral belangrijk om te kijken naar wat jij prettig vindt. Als je het moeilijk vindt om lang stil te zitten, kan je een korte meditatie sessie houden. Als je echter van een lange meditatie houdt, moet je vooral lange sessies inplannen.

Als je klaar bent met de meditatie, is het belangrijk dat je je even lekker los schudt. Dit zorgt ervoor dat je je even helemaal kan ontspannen.

Als je dit gedaan hebt kan je verder met je dagelijkse dingen.

Ik hoop dat je nu een beter beeld hebt over wat een transcendente meditatie precies is  en hoe je hem uit moet voeren.

Hieronder geef ik een paar tips die je  kunnen helpen om nog meer uit je meditatie  te halen.

Mediteer op een vast tijdsstip

Het is heel erg belangrijk dat je de meditatie op een vast moment uitvoert. Dit zorgt er namelijk voor dat je je helemaal kan focussen op de meditatie. Ikzelf hou ervan om de meditatie ergens in de avond uit te voeren.
Vooral wanneer ik wil gaan slapen hou ik ervan om deze mediatie uit te voeren. Dit komt omdat  ik zo de dag kan verwerken en daarna rustig kan gaan slapen.

Het is belangrijk dat je voor jezelf bepaald wat voor jouw de beste tijd is om te mediteren. Sommige mensen geven aan dat ze het liefst in de ochtend mediteren en andere geven aan dat ze graag in de avond mediteren.

Zorg dat het lekker warm is

Het is heel erg belangrijk dat je het lekker warm hebt tijdens de meditatie. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet af wordt geleidt en dus lekker kan mediteren.

Ikzelf zorg er altijd voor dat ik een warme trui aan doe wanneer ik ga mediteren.

Ook kan je ervoor kiezen om de verwarming wat harder te zetten om het warmer te maken.

Mediteer op een juiste locatie

De locatie waar je mediteert is zeer belangrijk als je een goede meditatie wilt hebben. Dit komt omdat de locatie namelijk vertrouwd aan moet voelen.

Ikzelf mediteer op de bank op mijn kamer, maar sommige mensen hebben een gehele ruimte ingericht speciaal om te kunnen mediteren.

Als je ervoor kiest om een ruimte aan te kleden om te mediteren, s het belangrijk dat deze ruimte warmte uitstraalt.

Ook kiezen sommige mensen ervoor om buiten te mediteren. Ik ben hier zelf niet zo’n fan van omdat je namelijk afhankelijk bent van het Nederlandse weer.
Maar als je het juiste lekker vindt om buiten te mediteren, moet je dit vooral doen.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een duidelijker beeld hebt gekregen over wat een transcendente meditatie precies is. Ook hoop ik dat je nu weet hoe je hem uit moet voeren.

Ook hoop ik dat je wat hebt gehad aan de afsluitende tips.

Hier en hier vind je nog meer informatie over deze meditatie.

Lees meer over mediteren

Ontdek nog meer interessante artikelen.

Onder deze link lees je meer ever de 10 minuten meditatie. Deze meditatie kan ervoor zorgen dat je snel kan ontspannen.

In dit artikel vertel ik je meer over de 3 minuten meditatie. Deze meditatie is perfect geschikt voor de mensen die weinig tijd hebben en tussen de bedrijven door even willen ontspannen.