Zo Voer Je Een Visualisatie Meditatie Uit: Lees Het Nu Meteen

visualisatie meditatie

Steeds meer mensen beginnen gelukkig met het uitvoeren van een visuele meditatie. Hier ben ik natuurlijk erg blij om. Het doel van een visuele meditatie is om ervoor te zorgen dat je je bepaalde dingen inbeeld. In dit artikel geef ik je een korte uiteenzetting over hoe je een visuele meditatie uit moet voeren. Ik hoop dat je tegen het einde van dit artikel in staat bent om zelf een visuele meditatie uit te kunnen voeren. Laten we maar meteen beginnen.

Hieronder geef ik je als eerst de korten uiteenzetting over hoe je de meditatie uit moet voeren.

Deze video zal je zeker helpen.

Hoe voer je de meditatie uit?

Hoe voer je de meditatie uit

Om deze meditatie uit te voeren is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je in een lekkere stoel gaat zitten. Je kan deze meditatie ui in de lotushouding uitvoeren. Ikzelf kies er voor om de meditatie altijd in een stoel uit te voeren.

Als het je gelukt is om een lekkere stoel te vinden, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je er lekker in kan zitten. Vervolgens sluit je je ogen en zorg je ervoor dat je rug recht is.
Als dat allemaal gelukt is, is het belangrijk dat je ten eerste al je aandacht op je ademhaling focust. Vervolgens beeld je je in dat je perfect bent. Nee, het is niet de bedoeling dat je je ego gaat strelen, maar dat je je inbeeld dat je de persoon bent die je altijd al wilde zijn. Sommige mensen beelden zich in dat ze een zeer aardig en behulpzaam persoon zijn. Andere mensen zien beelden dat ze succesvol zijn op het werk.

Persoonlijk hou ik ervan om lekker lang in deze meditatie te blijven zitten. Dit komt omdat ik heb gemerkt dat deze meditatie wonderen doet voor mijn zelfvertrouwen.

Ik heb een beetje onderzoek gedaan en het blijkt dat je datgene wordt waar je het meest aan moet denken. Ik denk persoonlijk dat dit de achterliggende gedachte is dat ik me steeds beter ben gaan voelen als gevolg van deze meditatie.

Ik hoop dat je nu een beter beeld hebt over hoe je een visuele meditatie uit moet voeren. Hieronder geef ik je nog een paar tips die je kunnen helpen om ervoor te zorgen dat je de meditatie nog beter uit kan voeren.

Extra tips voor een betere meditatie

Extra tips voor een betere meditatie

Zorg voor lekkere kleding

Het is erg belangrijk dat je tijdens de meditatie niet af wordt geleidt. Je kleren zijn één ding die je makkelijk af kunnen leiden. Daarom raad ik je aan om ervoor te zorgen dat je lekkere ruime kleren draagt. Op deze manier zullen ze niet gaan knellen en wordt je er ook niet door afgeleid.

Zorg voor een donkere kamer

Deze is persoonlijk, maar ik hou ervan om de meditatie in het donker uit te voeren. Dit komt omdat ik me dan beter kan concentreren. Om ervoor te zorgen dat ik alvast aan de donkere kamer gewent ben geraakt, zorg ik ervoor dat het al een tijdje donker is op mijn kamer voordat ik de meditatie uit ga voeren.
Zorg voor zo min mogelijk afleiding

Afleiding is dodelijk voor een goede meditatie. Daarom is het zeer belangrijk dat je ervoor zorgt dat je niet afgeleid zal worden. Ik zorg er altijd voor dat mijn telefoon uit of op stil staat als ik ga mediteren. Ook probeer ik mijn meditatie in een ruimte uit te voeren waar ik geen last heb van mensen.

Sommige mensen houden er echter van om op de achtergrond een muziekje te hebben. Ze zeggen dat deze muziek ze helpt om beter te ontspannen. Ikzelf ben geen fan van deze achtergrondmuziek. Dat komt omdat ik er namelijk door wordt afgeleid. Als je van jezelf weet dat je snel af wordt geleid door muziek, raad ik je aan om geen achtergrond muziekje te hebben tijdens de meditatie. Indien je er niet door wordt afgeleid, kan je kijken wat voor uitwerking het op jou heeft.

Zorg dat je de meditatie in een grote kamer uitvoert

Sommige mensen geven aan dat ze liever in een grote kamer mediteren dan in een kleine. Dit komt omdat ze het gevoel krijgen dat ze veel groter worden wanneer ze een meditatie uit aan het voeren zijn. Als je hebt gemerkt dat je je bekneld voelt in een kleine ruimte, raad ik je aan om naar een grotere ruimte te gaan. De beste plek om te mediteren vind ik nog altijd lekker buiten in het gras, maar het Nederlandse weer werkt helaas niet altijd even goed mee.
Probeer eens samen te mediteren

Je zou het niet zeggen maar het is goed mogelijk om samen te mediteren. Ikzelf heb dit nog nooit gedaan, maar ik ken verhalen van mensen bij wie dit erg goed werkt.

Zij geven aan dat ze van elkaar kunnen leren om de meditatie nog betere uit te voeren. Ook delen ze de ervaringen met elkaar. Als je een goede vriend of vriendin hebt die ook met enige regelmaat mediteert, raad ik je aan om eens te kijken of jullie samen kunnen mediteren. En wie weet voor hetzelfde geldt vinden jullie het helemaal geweldig en besluiten jullie dit vaker te gaan doen.

Ik hoop dat je dankzij dit artikel een beter beeld hebt hoe je een visuele meditatie uit moet voeren. Ook hoop ik dat je wat aan de afsluitende tips hebt gehad.

Lees meer over mediteren

Ontdek hier nog veel meer interessante artikelen.

Als je nog meer wilt lezen over bepaalde meditatie oefeningen, moet je dit artikel zeker lezen. Ik weet bijna zeker dat je er wat aanhebt.

Voor iedereen die voor het eerst een metta meditatie uit wilt voeren, is dit artikel een goed begin. Ik hoop dat je het een bruikbaar artikel vindt.

In dit artikel geef ik op een duidelijke en heldere manier aan hoe je een mindfulness meditatie uit moet voeren.

In dit artikel behandel ik een paar transcendente mediatie oefeningen die door iedereen uit te voeren zijn.

Wil je tot rust komen door middel van een adem meditatie? Dan moet je dit artikel zeker lezen.