Mediteren Doe Je Zo En Iedereen Kan Het Ontdek Het Hier

mediteren doe je zo

Steeds meer mensen ontdekken tegenwoordig de vele voordelen van mediteren. Echter denken veel mensen helaas nog steeds dat mediteren erg veel tijd en moeite kost. Dit is gelukkig niet waar. In dit artikel wil ik je laten zien dat iedereen maar dan ook iedereen in staat is om te gaan mediteren. Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel snapt hoe je een meditatie uit moet voeren. Laten we dus maar snel beginnen.

Ik begin dit artikel met een korte uiteenzetting over hoe je moet mediteren.

Hieronder vind je een handige video die je kan gebruiken.

Hoe moet je mediteren?

Hoe moet je mediteren

Voordat je begint met mediteren, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je lekkere kleren draagt. Deze zorgen er namelijk voor dat je niet snel afgeleid wordt tijdens de meditatie.

Als je deze kleren eenmaal aan hebt gedaan is het belangrijk om te bepalen hoe je wilt gaan mediteren. Je kan er namelijk voor kiezen om de meditatie in een stoel of op een matje uit te voeren.

Als je ervoor kiest om de meditatie op een stoel uit te voeren, is het belangrijk dat je lekker ontspannen zit. Als je de meditatie op een matje uitvoert, is het belangrijk dat je de lotus houding op de juiste manier aan kan nemen.

Als je eenmaal de juiste houding aan hebt genomen, is het belangrijk dat je je ogen sluit en aan helemaal niets moet denken. Dit zorgt er namelijk voor dat je langzaam ontspant.
Ikzelf hou ervan om een soort mantra uit te spreken in mijn gedachte. Deze mantra zorgt er namelijk voor dat ik me nog beter kan ontspannen en gaat als volgt. “Ik voel me ontspannen”

Door deze mantra steeds maar weer te herhalen, zal je je steeds meer ontspannen voelen.

Als je klaar bent met de meditatie, is het belangrijk dat je rustig overeind komt en je lichaam nog even lekker los schud. Hierna kan je rustig verder met je dag.

Maar nu blijft er nog één belangrijke vraag onbeantwoord: hoe lang moet je mediteren?

Dit hangt ervan af. Als je net begint, zal je merken dat je het moeilijk vindt om lang stil te moeten zitten. Daarom raad ik iedereen aan die pas begint met mediteren om maximaal vijf minuten te mediteren. Dit zorgt er namelijk voor dat je went aan het feit dat je lang stil moet zitten.

Als je merkt dat je mediteren erg leuk vindt, wat ook niet onbelangrijk is, is het een idee om de sessietijd te verhogen naar bijvoorbeeld 15 minuten. Ook hierbij geldt dat je vrij bent om de sessietijd naar boven bij te stellen.
Ik hoop dat je een idee hebt gekregen hoe je een meditatie uit moet voeren. Hieronder geef ik nog wat tips om nog meer uit je meditatie te halen.

Mediteer in het donker

Sommige mensen, waaronder ik, vinden het fijn om in het donker te mediteren. Voor mij zorgt het er namelijk voor dat ik me nog sneller ontspannen voel. Ook zorgt het ervoor dat ik minder snel af wordt geleidt dan wanneer ik in het licht mediteer.

Aangezien dit persoonlijk is, raad ik je aan om voor jezelf eens te kijken wat voor jou het prettigst werkt, mediteren in het licht of in het donker. Als je merkt dat je veel beter mediteert in het donker, is het slim om voortaan in het donker te blijven mediteren.

Zorg voor geen afleiding

Dit is misschien wel de aller belangrijkste tip die ik je mee wil geven. Zorg ervoor dat je niet afgeleid wordt. Het is namelijk de bedoeling van een meditatie om te ontspannen.

Dit gaat heel moeilijk als je telkens af wordt geleid door van alles en nog wat. Daarom zorg ik er altijd voor dat ik in een stille ruimte mijn meditatie uit kan voeren. Ook zorgt ik ervoor dat ik mijn telefoon op stil heb staan en dat mijn deur dicht is, zodat niemand zomaar binnen kan komen lopen.

Zorg dat je voldoende gegeten hebt

Het is zeer vervelend als je aan het mediteren bent en je krijgt ineens honger. Dit zorgt er namelijk voor dat je af wordt geleid en dat hebben we hierboven al uitvoerig besproken.

Daarom raad ik je aan om voordat je gaat mediteren eerst flink wat eet. Dit zorgt er namelijk voor dat je geen honger krijgt tijdens je meditatie.

Kijk eens naar achtergrond muziek
Sommige mensen vinden het fijn om tijdens de meditatie een ontspannen liedje op de achtergrond te hebben draaien. Volgens heb zorgt deze muziek ervoor dat ze zich beter kunnen ontspannen en hierdoor meer uit hun meditatie halen.

Ikzelf ben geen groot fan van het draaien van muziek tijdens de meditatie. Dit komt omdat ik namelijk snel af wordt geleid van muziek en hierdoor mijn meditatie te niet doe.

Toch raad ik je aan om te kijken of een achtergrond muziekje iets is voor jou. Als blijkt dat dit niet het geval is, is het belangrijk dat je deze muziek ook niet meer gebruikt.

Geef niet te snel op

Helaas geven veel mensen mediteren geen eerlijke kans. Naar mijn mening stoppen ze vrij snel en hebben ze de positieve effecten ervan ook niet kunnen ervaren.

Daarom raad ik je aan om met jezelf een weddenschap aan te gaan. Je gaat de komende maand elke dag tenminste 10 minuten mediteren.

Hierdoor raak je bekend met het mediteren en kan je een eerlijk oordeel vellen of het wel of niet iets voor je is.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een idee hebt gekregen hoe je moet mediteren. Ook hoop ik dat je wat hebt aan de afsluitende tips aan het einde van dit artikel.

In dit en in dit artikel lees je nog meer over hoe je op de juiste manier moet mediteren.

Lees meer over mediteren

Ontdek hier nog meer interessante artikelen om te lezen.

Dit is een artikel waarin je de beginner wil helpen. Dit artikel zet namelijk op een makkelijke manier uiteen hoe je de zen meditatie uit moet voeren.

In zit duidelijke artikel leg ik je uit hoe je op de juiste manier een bodyscan meditatie uit moet voeren. Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel in staat bent om deze meditatie correct uit te voeren.

In dit artikel leg ik je uit hoe je op de juiste manier de 5 minuten meditatie uit moet voeren. Deze meditatie is perfect om ervoor te zorgen dat je je volledig kan ontspannen waar je ook bent.

In dit duidelijke artikel zet op een overzichtelijke manier uiteen hoe je een transcendente diepte meditatie uit moet voeren. Als je deze meditatie op de juiste manier uitvoert, zal je namelijk lekker kunnen ontspannen.

Als je wilt weten wat een transcendente meditatie precies is, moet je dit artikel zeker lezen. ik weet zeker dat je na het lezen van dit artikel een duidelijk antwoord hebt op je vraag.