Een Meditatie Voor Kinderen Die Erg Makkelijk Is Ontdek Het Hier

meditatie voor kinderen

Niet alleen volwassen kunnen op een makkelijke manier een meditatie uitvoeren. Ook kinderen kunnen al op een jonge leeftijd gaan mediteren. Dit zorgt ervoor dat kinderen een stuk rustiger worden en een betere focus hebben dan de kinderen die niet mediteren. In dit artikel wil ik je leren hoe kinderen kunnen mediteren zodat zij ook de voordelen van een meditatie kunnen ervaren. Laten we dus maar snel beginnen!

Hieronder wordt uiteengezet hoe je als kind een meditatie uit kan voeren.

Ik begin dit artikel met een interessante video die je kan bekijken.

Hoe kan een kind een meditatie uitvoeren?

Hoe kan een kind een meditatie uitvoeren

Om ervoor te zorgen dat je kind gaat mediteren, is het belangrijk dat je als ouder het goede voorbeeld geeft. Daarom raad ik iedere ouder aan die graag ziet dat zijn kind ook gaat mediteren aan om zelf ook te mediteren.

Als je zelf namelijk mediteert is het een stuk makkelijker voor je kind om samen met je te gaan mediteren.

Als je kind aangeeft dat hij of zij ook wil gaan mediteren, is het belangrijk dat je je kind leert hoe hij moet mediteren.




Ikzelf zou beginnen met het uitleggen wat het doel is van een meditatie. Hierdoor weet het kind de achterliggende gedachten van de meditatie.

Als deze gedachte duidelijk is, is het belangrijk dat je je kind de juiste meditatie houding aanleert. De juiste houding voor een meditatie is als volgt:

Ten eerste zorg je ervoor dat je kind in een lekkere stoel of lekkere bank zit. Vervolgens is het de bedoeling dat je ervoor zorgt dat je kind zijn handen in een soort kommetje op zijn benen legt en ervoor zorgt dat zijn rug recht is.

Als dit allemaal gelukt is, is het de bedoeling dat je kind zijn ogen sluit en langzaam via zijn neus in en uit ademt.

In het begin lijkt het me het beste als je eerst samen met je kind een meditatie uitvoert. Op deze manier kan je kijken of je kind instaat is om überhaupt te mediteren. Ik raad je dan ook aan om vooral korte sessies te houden. Op deze manier kan je kind namelijk wennen aan het idee om te mediteren.

Als je merkt dat je kind het erg leuk vindt om te mediteren, is het een idee om dit dagelijks te gaan doen. Op deze manier zal je merken dat je kind niet alleen rustiger en geconcentreerder is, maar dat je kind ook creatiever wordt.

Ik hoop dat je nu een idee hebt hoe je samen met je kind een meditatie uit kan voeren. Hieronder geef ik een paar tips die je kunnen helpen om nog meer uit de meditatie te halen.

Afsluitende tips

Afsluitende tips

Zorg voor een aangename temperatuur

Het is erg belangrijk dat je mediteert in een ruimte waar het lekker warm is. Op deze manier wordt je veel minder snel afgeleid dan wanneer je in een koude ruimte mediteert.

Daarom raad ik je aan om ervoor te zorgen dat je de verwarming lekker warm zet als je gaat mediteren. Ook is het mogelijk om een warme trui aan te trekken op het moment dat je gaat mediteren. Op deze manier bespaar je niet alleen energiekosten, maar draag je ook nog eens bij aan een beter milieu.

Geef het de tijd

Het kan voorkomen dat kinderen iets langer nodig hebben om te ontdekken wat ze leuk vinden. Daarom raad ik je aan om niet te hard van stapel te lopen als je samen met je kind gaat mediteren. Als je namelijk te hard van stapel loopt, loop je de kans dat je je kind afschrikt om te gaan mediteren.

Zoal hierboven al is beschreven raad ik je aan om in het begin dan ook korte sessies te houden. Op deze manier kan je kind namelijk wennen aan het idee van mediteren. Ook kan je met je kind afspreken dat jullie samen voor één week kijken of mediteren wat is voor je kind.




Als na die week blijkt dat je kind het niet leuk vind, kan je er altijd nog een punt achter zetten.

Zorg voor fijne kleren

Net als een volwassenen is het belangrijk dat je niet af wordt geleid tijdens een meditatie. Een manier om niet snel afgeleid te worden is door het dragen van fijne kleren. Dit zijn kleren die lekker fijn zitten en die niet jeuken.

Ikzelf probeer altijd kleren te dragen die aan deze voorwaarden voldoen. Vooral mijn broek vind ik erg belangrijk. Dit komt omdat deze vrij snel kan knellen als je in een lotushouding gaat zitten.

Zorg dat het leuk is

Dit is eigenlijk de aller belangrijkste tips van allemaal. Het is belangrijk dat jullie er allebei plezier in beleven. Een manier om dit voor elkaar te krijgen is door na afloop van de meditatie de ervaringen met elkaar te delen.

Zo kan het voorkomen dat je kind een heel andere ervaring heeft met mediteren dan jij. Als jullie deze met elkaar delen, kunnen jullie van elkaar leren om zo nog meer uit de meditatie te halen.

Zorg voor een leuke meditatieruimte

Het is erg belangrijk dat je de meditatie uitvoert in een leuke ruimte. Het moet namelijk een ruimte zijn waarin je je veilig kan voelen. Een manier om dit voor elkaar te krijgen, is door de kamer te voorzien van allerlei rustgevende posters of beelden.

Ook kiezen sommige mensen ervoor om tijdens de meditatie wierrook te branden. Dit zorgt namelijk voor een ontspannen geur.

Helaas reageert iedereen anders op wierrook en daarom raad ik je ook aan om te kijken het branden van wierrook bijdraagt aan een betere ervaring. Indien dit niet het geval is, moet je het gebruik ervan ook meteen staken.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een beter idee hebt hoe je een meditatie met je kind uit kan voeren. Ook hoop ik dat de afsluitende tips je kunnen helpen om nog meer uit de meditatie te halen.




Als je hier klikt kan je nog meer interessante content lezen over het mediteren met kinderen.

Hier vind je een interessant boek over het samen met je kinderen mediteren.

Lees meer over mediteren

Ontdek hier nog een paar handige artikelen over mediteren.

Als je er achter wilt komen hoe je op de juiste manier moet mediteren, moet je dit artikel zeker lezen. ik leg je er namelijk in uit wat de juiste manier van mediteren is en wat je er allemaal aan hebt.

Dit artikel heb ik geschreven voor de beginners onder ons van de zen meditatie. in het artikel leg ik op een heldere manier uit hoe je deze meditatie uit moet voeren en wat je er allemaal aan hebt.

In dit korte artikel leg ik je op een korte manier uit hoe je op de juiste manier een bodyscan meditatie uit moet voeren en wat je er allemaal aan hebt. Veel leesplezier.

In dit artikel geef ik je een heldere uiteenzetting over hoe je de 5 minuten meditatie uit moet voeren. Met deze kennis kan je bijna overal even ontspannen.

In dit artikel leg ik je uit hoe je op de juiste manier een transcendente diepte meditatie uit moet voeren. Hierdoor kan je namelijk nog beter ontspannen.