Een 3 minuten meditatie die door iedereen uit te voeren is

3 minuten meditatie

Steeds meer mensen ontdekken gelukkig dat een meditatie niet heel veel tijd hoeft te kosten om uit te voeren. Hier ben ik uiteraard erg blij mee. Dit komt vanwege de vele voordelen die een meditatie met zich meebrengt. Zo blijkt uit steeds meer onderzoeken dat mensen die mediteren over het algemeen veel beter in het leven staan dan mensen die dit niet doen. In dit artikel wil ik je leren hoe je een eenvoudige 3 minuten meditatie uit moet voeren. Dit is een meditatie die ervoor zorgt dat je even snel kan ontspannen om daarna weer verder te gaan met je dag. Laten we maar snel kijken hoe je hem uit moet voeren.

Hoe voer je de drie minuten meditatie precies uit?

Hoe voer je de drie minuten meditatie precies uit

Hieronder wordt uiteengezet hoe je deze meditatie op een gemakkelijke manier uit moet voeren.

Hieronder staat een handige video die je iets meer verteld over deze meditatie.

Ten eerste is het van groot belang dat je deze meditatie alleen uitvoert in een ruimte waar je kan zitten. Dit is namelijk heel erg belangrijk om te kunnen ontspannen.

Ikzelf geef altijd de voorkeur aan mijn eigen woonkamer, omdat ik hier een lekkere stoel heb staan. Ook wordt ik in mijn huiskamer niet of nauwelijks gestoord door vreemde geluiden.

Als je eenmaal een lekkere rustige plek hebt gevonden waar je kan mediteren, is het belangrijk dat je in een ontspannen houding gaat zitten. Het is belangrijk dat je  rug in elk geval recht is. Ook moeten je armen ontspannen op je schoot liggen.
Nu is het tijd om je ogen te sluiten en langzaam door je neus in en uit te ademen. Je zal merken dat je vanzelf in een soort ontspannen staat komt.

Na drie minuten kan je je ogen weer openen en kan je weer verder met je drukke dag.

Ikzelf ben een groot fan van deze vorm van mediteren omdat ik deze bijna overal uit kan voeren (later meer hierover) en dat hij ervoor zorgt dat ik kan ontspannen.

Hieronder geef ik een paar ideale locaties aan waar je deze meditatie allemaal uit kan voeren.

In je eigen huis
Dit is een van de beste plekken waar je deze meditatie uit kan voeren, omdat je in je eigen huis bijna zeker weet dat je niet gestoord zal worden door geluiden en mensen.

Ikzelf voer deze meditatie vrij vaak uit in mijn eigen huis om er zo voor te zorgen dat ik even kan ontspannen naast alle drukte. Ik kan iedereen aanraden om ook eens in hun eigen huis te mediteren.

In de bus

Ook de bus is een ideale plek waar je deze meditatie even snel uit kan voeren. Ikzelf heb dit een paar keer gedaan en kan zeggen dat het redelijk werkt. De kans dat je af wordt geleid is erg groot, maar je kan in elk geval zitten.

Als je deze meditatie in de bus uit wil voeren, is het belangrijk dat je muziek meeneemt. Dit zorgt er namelijk voor dat je minder snel af wordt geleid van pratende mensen.

Wanneer je moet wachten

We moeten allemaal wel eens wachten op iets. Wat is nou een betere manier om tijdens dit wachten even lekker te mediteren.
Dit zorgt er niet alleen voor dat de tijd wat sneller voorbij gaat, maar dat je ook even kan ontspannen.

Ikzelf ben een groot fan om te mediteren als ik moet wachten. Dit komt vanwege de redenen die hierboven aan zijn gekaart.

In de trein

Net als de bus biedt de trein ook een goede mogelijkheid om even te mediteren. Dit komt omdat je hier meestal kan zitten. Als je eenmaal plaats hebt genomen in de stoelen, kan je aan de meditatie beginnen en deze 3 minuten aanhouden.

Ikzelf heb gemerkt dat het in de trein van groot belang is dat je muziek op je oren hebt. Als dit niet zo is, wordt je namelijk behoorlijk snel afgeleid door pratende mensen.

Als je geen muziek mee kan nemen, heb je altijd nog de mogelijkheid om in de stilte coupe te gaan zitten.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt over hoe je de drie minuten meditatie uit moet voeren. Ook hoop ik dat je een paar ideeën hebt gekregen over de ideale plekken waar je deze meditatie allemaal uit zou kunnen voeren.

Hier en hier vind je nog interessante artikelen over mediteren.

Deze link brengt je terug naar de categorie pagina met daarop alle artikelen over mediteren.