Een 10 Minuten Meditatie Die Iedereen Uit Kan Voeren

10 minuten meditatie

Voor de mensen die even snel een meditatie uit willen voeren, is de 10 minuten meditatie een uitstekende keuze. Dit komt omdat deze meditatie niet veel van je kostbare tijd vraagt en daarom haast overal uit te voeren is. In dit artikel probeer ik je te leren hoe je deze meditatie op een makkelijke manier uit kan voeren. Laten we dus maar meteen beginnen!

Hoe voer je de 10 minuten meditatie uit?

Hoe voer je de 10 minuten meditatie uit

Hieronder geef ik een korte uiteenzetting over hoe je deze meditatie uit moet voeren.

Deze video laat je op een duidelijke manier zien hoe je deze meditatie uit moet voeren.

Ten eerste is het belangrijk dat je bij deze meditatie niet gestoord wordt of afgeleid wordt. Daarom is het heel erg belangrijk dat je een rustige plek opzoekt waar je de meditatie uit kan voeren.

Ikzelf mediteer altijd op mijn kamer aangezien ik hier af wordt geleid door van alles en nog wat.

Als je de ideale plek hebt gevonden om te gaan mediteren, is het belangrijk dat je in een comfortabele houding gaat zitten. Dit kan de lotushouding zijn, maar ook in een makkelijke stoel.

Ikzelf geef altijd de voorkeur aan een lekkere stoel omdat ik de lotushouding nogal lastig vind om uit te voeren.

Als ik eenmaal plaats heb genomen in de stoel, is het belangrijk dat ik mijn rug recht maak. Ook is het van belang dat ik mijn armen ontspannen naast mijn lichaam laat hangen.
Vervolgens is het belangrijk dat je je ogen sluit en langzaam door je neus in en uit gaat ademen. Dit zorgt ervoor dat je aan helemaal niets moet denken wat er weer voor zorgt dat je je kan ontspannen.

Omdat deze meditatie maar tien minuten in beslag neemt, is dit een makkelijke manier om even helemaal te ontspannen. Daarom vind ik deze meditatie ook zo fijn om uit te voeren.

Ik hoop dat je nu een beter beeld hebt over hoe je de tien minuten meditatie uit moet voeren.

Hieronder geef ik een paar geschikte locaties aan waar je deze meditatie allemaal uit kan voeren.

Waar kan je de meditatie allemaal uitvoeren?

Waar kan je de meditatie allemaal uitvoeren

Thuis

Deze ligt natuurlijk erg voor de hand. Omdat je lekker thuis bent, weet je bijna zeker dat je niet gestoord zal worden door vreemde geluiden.

Bus

Voor mensen die veel met de bus reizen is dit een ideaal moment om te gaan mediteren. In de bus zal je namelijk niet gestoord worden door allemaal vragende mensen.

Als je wat muziek op je oren zet, is de kans al helemaal klein dat je af wordt geleid door geluiden van andere mensen.

Trein

Net als de bus is de trein ook een perfecte plek om te mediteren. Ikzelf reis er vaak met de trein en vind het daarom ideaal om hier te mediteren.

Als ik in de trein wil gaan mediteren, zorg ik er wel voor dat ik in de stilte coupe zit. Hierdoor wordt ik namelijk niet afgeleid door pratende mensen.

Vervolgens zet ik wat muziek op mijn oren en sluit me even helemaal af van de buitenwereld.

Ik moet zeggen dat ik erg te spreken ben over de resultaten van het mediteren in de trein.

Wanneer je moet wachten

Niemand vindt het leuk om te moeten wachten. Daarom zie ik dit als een geschikt moment om even een momentje voor jezelf te pakken. Dit kan je doen door de 10 minuten meditatie even uit te voeren.
Ik heb gemerkt dat ik tijdens de meditatie het idee heb dat de tijd veel sneller voorbij gaat dan wanneer ik gewoon moet wachten.

Daarom raad ik het ook iedereen aan om te gaan mediteren als je even moet wachten.

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze locaties om de meditatie uit te voeren.

Hieronder geef ik nog een paar manieren om nog meer uit de meditatie te halen.

Geef niet te snel op

Helaas geven heel veel mensen mediteren te snel op. Ook al is het een meditatie van maar tien minuten, ook die moet je een eerlijke kans van slagen geven.

Daarom raad ik je ook aan om een afspraak met jezelf te maken om voor tenminste één maand elke dag de meditatie uit te voeren.

Als je na deze maand concludeert dat je het niet leuk vindt om te mediteren, kan je er natuurlijk altijd mee stoppen.

Zorg voor de juiste temperatuur

Het is heel erg belangrijk dat je het tijdens je meditatie niet te koud hebt. Dit zorgt er namelijk voor dat je af wordt geleidt waardoor je de meditatie niet goed uit zal voeren.

Als ik thuis mediteer zorg ik ervoor dat mijn kamer lekker warm is. Dit doe ik door de verwarming lekker aan te zetten. Meestal zet ik hem al 30 minuten voor de meditatie aan. Dit zorgt ervoor dat de kamer lekker warm is als ik ga mediteren.

Achtergrondmuziek?

Sommige mensen vinden het fijn om een achtergrondmuziekje te hebben wanneer ze aan het mediteren.

Deze muziek zorgt ervoor dat ze nog dieper kunnen mediteren en dus nog dieper kunnen ontspannen.
Ikzelf ben geen fan van achtergrondmuziek omdat ik dit ervaar als afleiding. Daarom maak ik er ook geen gebruik van.

Als je van jezelf weet dat je ook af wordt geleidt van muziek, kan je het gebruik van muziek zeker afraden.

Als je het echter nog niet weet, kan je het altijd proberen. Als je merkt dat je er niets aan vindt, kan je het stopzetten. Als je echter merkt dat je er beter door gaat mediteren, is het zeker slim om het te gebruiken.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt over hoe je de 10 minuten meditatie uit moet voeren. Ook hoop ik dat je wat hebt aan de afsluitende tips op het einde van dit artikel.

Hier vind je een handig artikel met een volledige meditatie om uit te voeren.

In dit artikel vind je een handige uiteenzetting over deze meditatie.

Lees meer over mediteren

Lees nog een paar interessante artikelen.

In dit artikel lees je alles over de 3 minuten meditatie. ik weet zeker dat je dankzij deze meditatie binnen 3 minuten kan ontspannen.